Insamling på stan och vid dörren

Oavsett väder finns våra värvare ute på gator och torg för att berätta om UNHCR:s arbete och hur du kan göra skillnad för människor på flykt.

Foto: UNHCR
Sverige för UNHCR:s värvare har blå västar och pärmar. De finns på gator och torg i alla väder.

På våra gator och torg

På stan och genom dörrknackning värvar vi månadsgivare för att stödja FN:s flyktingorgan UNHCR.

Varje dag träffar vi människor som inspirerar oss med sina berättelser, sitt engagemang och sin vilja att hjälpa till.

I Sverige har UNHCR jobbat med värvning av månadsgivare sedan 2011.

Vi finns i flera städer i Sverige och besöker olika evenemang i landet. Vi har fått tusentals människor att engagera sig i UNHCR:s arbete genom att ge en gåva varje månad.

Alla möten med människor vi träffar gör skillnad. I vissa fall blir det ett möte som vi aldrig kommer glömma.

”Jag träffade en kvinna vid Slussen i Stockholm. Hon kan ha varit 30-35 år och väldigt vänlig. Hon kom fram till mig med tårfyllda ögon och gav mig en stor kram. Det visade sig att hon fått hjälp av UNHCR att fly undan kriget i Tjetjenien 1994. Hon tycker att vi gör ett fantastiskt jobb och det var inte hennes mening att gråta, men när hon såg mig och min väst var det som om allt plötsligt kom tillbaka - alla hemska minnen och även den ofantliga lättnad hon känt när hon fått hjälp att komma i säkerhet. Det var så gripande att jag blev tårögd själv.”

Sol, Stockholm

Som värvare är samarbete viktigt. Vi jobbar alltid minst två personer tillsammans och stödjer varandra i allt, vare sig det är glädje över en ny månadsgivare eller uppgivenhet för att det spöregnar tredje dagen i rad.

”En sak som är sjukt motiverande är alla fantastiska människor jag har jobbat med. Det tål att nämnas hur stor skillnad det gör att ha fantastiska medarbetare som peppar varandra i ur och skur.”

Josefin, Linköping

Medarbetarna ingår i programmet face-to-face (F2F) och arbetar både heltid och deltid. Vill du jobba i f2f-programmet är du varmt välkommen att söka bland våra lediga jobb.

Till dig som har pratat med någon av oss och har blivit månadsgivare vill vi tacka för att du stödjer UNHCR och för att du gör vårt jobb roligt, inspirerande och meningsfullt.