Lindex rundar upp för skolbarn på flykt

Ge barn på flykt en chans till utbildning – delta i Lindex Runda upp-kampanj mellan den 16-25 augusti i alla svenska butiker.

3 juli, 2024
Två glada skolflickor sitter i vid sina bänkar i ett klassrum.
Foto: UNHCR/Jeoffrey Guillemard
Wilcarlys är på flykt från Venezuela. Hon anlände till Machala, Ecuador, för fem år sedan. Sedan dess har hon studerat på skolan Juan Montalvo. Hon har fått nya vänner och älskar sin litteraturklass och hoppas på att bli läkare när hon blir stor.

Lindex rundar upp för barn på flykt

Mellan den 16-25 augusti genomför Lindex en Runda upp-kampanj i alla sina svenska butiker för att stödja UNHCR:s arbete med att säkerställa utbildning för barn på flykt.

Varför är det här så viktigt?

Utbildning är en grundläggande mänsklig rättighet, men för barn som tvingats fly från sina hem innebär det ofta att de förlorar flera års skolgång.

Skolan är inte bara en plats för lärande, utan också en trygg hamn från faror som barnarbete, människohandel och andra former av exploatering.

UNHCR:s insatser

UNHCR är på plats och arbetar aktivt med att bygga skolor, utbilda lärare och se till att barnen får de nödvändiga skolmaterialen.

Runda upp 25 kr och gör skillnad!

Genom att delta i Runda upp-kampanjen i augusti kan du göra ännu större skillnad. 

Med endast 25 kronor kan ett barn på flykt få nödvändigt skolmaterial som böcker, skrivmaterial eller miniräknare. Sällan har 25 kronor haft en sådan betydelse!

Tillsammans kan vi förändra livet för några av världens mest utsatta barn inför årets skolstart.

Publicerad av Ulrika Forsberg