Tre frågor till Delicato efter succén

Tre frågor till Pernilla Strand på Delicato Bakverk AB om succékampanjen ”En fikastund som gör skillnad” – som samlade in 129 000 kronor till människor på flykt!

7 maj, 2021
”En fikastund som gör skillnad” samlade in 129 000 kronor till människor på flykt.
Foto: UNHCR
”En fikastund som gör skillnad” samlade in 129 000 kronor till människor på flykt.

Varför ville ni göra den här kampanjen?

Vi ville ta vårt befintliga samarbete med UNHCR ett steg längre och göra ännu mer skillnad. Genom att för första gången lyfta ut vårt samarbete i butik tillsammans med våra kunder kunde vi skapa rätt förutsättningar för ett vinnande koncept för alla parter.

Vi fick ett riktigt bra försäljningsresultat som överträffade målen samtidigt som vi tillsammans med säljkår, kunder och konsumenter kunde att hjälpa människor på flykt.

Ett steg i taget, en liten bit på vägen gör vi vad vi kan för att bidra till UNHCR:s viktiga arbete.
Pernilla Strand på Delicato Bakverk AB
Pernilla Strand

Vad är det bästa med att hjälpa människor på flykt?

Vetskapen om att vi bidrar till en bättre tillvaro och framtid för en extremt utsatt grupp. Ett steg i taget, en liten bit på vägen gör vi vad vi kan för att bidra till UNHCR:s viktiga arbete.

Varför samarbetar ni med Sverige för UNHCR?

Vi på Delicato har ett enormt stort förtroende för UNHCR som organisation. Att stötta utsatta grupper, framförallt barn och ungdomar, är något som alltid har legat Delicato varmt om hjärtat.

UNHCR har en unik förmåga att prioritera och snabbt bidra med akut hjälp på platser där behovet är som störst. Vi är väldigt stolta över möjligheten att bidra till deras arbete.

Succén ”En fikastund som gör skillnad” från Delicato samlade in 129 000 kronor till människor på flykt! Tusen tack.

Publicerad av Ulrika Forsberg