Delicato och Stiftelsen Einar Belvén

Flyktingsituationen lämnar ingen oberörd. Delicato och Stiftelsen Einar Belvén hjälper människor på flykt: "UNHCR gör en insats som vi vill stödja."

Stöd till Ukrainakrisen

Krisen i Ukraina fortsätter att förvärras. Över 500 000 människor har flytt landet. UNHCR befarar att antalet snabbt kan stiga. Med anledning av nödläget skänker Stiftelsen Einar Belvén och Delicato en miljon kronor till UNHCR:s arbete i Ukrainakrisen.

Totalt har stiftelsen över sju år nu skänkt hela 8,5 miljoner kronor.

UNHCR, Delicato och Stiftelsen Einar Belvén

Den svåra situationen för flyktingar i världen fortsätter och har inte lämnat någon oberörd.

Johan Berg, VD på Delicato berättar:

– Vi på Delicato är enormt stolta över att kontinuerligt bidra till UNHCR:s livräddande arbete där behovet är som störst. I årets butikskampanj kommer vi förlänga räckvidden på detta livsviktiga budskap via vår bästsäljande produkt Delicatoboll 6-pack.

Delicatos grundare Einar Belvén startade 1991 stiftelsen som bär hans namn.

– Stiftelsen Einar Belvén grundades av min farfar år 1991. Under årens lopp har stiftelsen bland annat stöttat barn och ungdomar och verkat för att förbättra situationen för utsatta och behövande i samhället. Särskilt angeläget har varit att värna om barnens situation i den omfattande flyktingkrisen, och det är därför vi i år igen har valt att stötta UNHCR:s viktiga arbete.