Rinnande vatten i kanalen – första gången på nio år!

Äntligen vatten i kanalen! UNHCR har renoverat en kanal utanför Aleppo i Syrien. Den har varit obrukbar i nio år, nu kan marken brukas igen.

21 februari, 2022
UNHCR har renoverat en bevattningskanal utanför Aleppo i Syrien.
Foto: UNHCR/Hameed Maarouf⁣
42-årige Khaled står i en kanalen som inte har varit brukbar på nio år. Nu är den renoverad och marken kan börja brukas igen.

Äntligen vatten!

Äntligen vatten i kanalen igen! En bevattningskanal utanför Aleppo i Syrien har har varit obrukbar i nästan ett decennium.

Nu har UNHCR reparerat kanalen för att stödja internflyktingar, lokalsamhällen och återvändande flyktingar att enklare bygga upp sina liv igen.

Med rinnande vatten i kanalen kommer bomull, vete, sesam, korn och andra grödor planteras för att stödja tusentals människor. Kanalen förbättrar livsmedelsförsörjningen och skapar arbetstillfällen!

Kanalen kommer att bevattna mer än 525 tunnland mark – ett exempel på UNHCR:s stora restaurerings- och infrastrukturprojekt som hjälper samhällen och människor hårt drabbade av krig och konflikter.

Globala målet 6 – rent vatten

Globala målet 6 för hållbar utveckling ska säkerställa att alla människor har tillgång till rent vatten och sanitet innan år 2030 en grundförutsättning för allt levande på jorden och avgörande för en hållbar utveckling.

Vill du och ditt företag stödja de globala målen för hållbar utveckling? Ni får ett fint diplom att dela med kunder och anställda. Ge en gåva idag!

Publicerad av Ulrika Forsberg