Testamentesveckan: En gåva för framtiden

Testamentesveckan 9-15 september. Lär dig hur du kan stödja människor på flykt genom din testamentsgåva. Seminarier, tips och råd för att göra skillnad.

Funderar du över att skriva testamente?

Med en gåva till UNHCR:s arbete i ditt testamente lever hjälpen vidare.
Foto: UNHCR

Visste du att endast lite drygt 20 procent av svenska folket har skrivit ett testamente? 

Och av dessa har endast 2-4 procent inkluderat en eller flera välgörenhetsorganisationer. Detta trots att hälften av alla svenskar regelbundet skänker pengar till olika ändamål.

En möjlighet att göra skillnad

Mellan den 9 och 15 september pågår Testamentesveckan — en gemensam kampanj där vi tillsammans med 29 andra organisationer vill öka medvetenheten om möjligheten att testamentera till välgörande ändamål.

Varför testamentera till människor på flykt?

I en värld där miljontals människor tvingas fly från sina hem på grund av konflikter, förföljelse och naturkatastrofer, kan din testamentsgåva göra en enorm skillnad. Genom att inkludera Sverige för UNHCR i ditt testamente kan du:

  1. Ge hopp och trygghet till familjer på flykt
  2. Bidra till långsiktiga lösningar för människor på flykt
  3. Stödja utbildning och hälsovård i flyktingläger
  4. Hjälpa till att återuppbygga liv och samhällen

Lär dig mer under Testamentesveckan!

Seminarier i Stockholm, Göteborg och Malmö

Under veckan anordnas seminarier i Stockholm, Göteborg och Malmö där du kan få svar på alla dina frågor om arvsrätt och testamente. Det är ett perfekt tillfälle att lära dig mer om hur du kan göra en bestående insats för människor som tvingats lämna sina hem. Du kan redan nu få en massa tips och råd på testamentesveckan.se

Varför ökar testamentsgåvor?

Vi har sett en ökning av testamentsgåvor de senaste åren. Vi tror att det beror på att allt fler inser värdet av denna gåvoform — en möjlighet att lämna ett meningsfullt arv som fortsätter att göra gott långt efter vår egen livstid.

Låt hjälpen leva vidare i ditt testamente

Genom att inkludera en gåva till FN:s flyktingorgan UNHCR i ditt testamente kan du försäkra dig om att dina värderingar och ditt engagemang för människor på flykt lever vidare. Din gåva kan ge skydd, hopp och möjligheter till dem som behöver det mest.

Är du redo?

Är du redo att göra en bestående skillnad? Kontakta mig idag för mer information om hur du kan inkludera stöd till människor på flykt i ditt testamente.

Tillsammans kan vi skapa en värld där ingen människa på flykt lämnas utan hjälp och hopp.

PS. Missa inte Testamentesveckan 9-15 september!

Charlotte Wiström

Charlotte Wiström

Ansvarig testamenten