Insamling till Ukraina — du kan hjälpa

Insamling till Ukraina efter två år av krig. Bombattacker fortsätter med oförminskad styrka. Barn och familjer är måltavlor. Så här kan du hjälpa. Du behövs.

Jag vill hjälpa idag!

Insamling till Ukraina

Stöd insamlingen till Ukraina. 2 år av krig. 2 år av lidande sätter djupa spår. 

Just nu samlar UNHCR in pengar till barn och familjer i Ukraina. Den ryska attacken krossar människors tillvaro. Läget försämras snabbt. Liv står på spel. UNHCR är på plats. Du behövs för att hjälpa!

Så här kan du hjälpa!

Engagemanget för att stötta hjälpsatsen har ökat efter alla hjärtskärande tragedier efter den ryska storskaliga invasionen i februari 2022.

För att göra det enkelt för dig har vi listat 12 saker som du enkelt kan göra för att hjälpa. Med så många människor i akut nöd är din hjälp livsviktig. Din gåva till Ukraina idag räddar liv. Du behövs i det här omänskliga kriget.

Gåva från företag till Ukraina

Engagemanget för att hjälpa människor som flyr undan kriget i Ukraina är överväldigande. Företag, föreningar och organisationer har visat enorm generositet. Vill du och ditt företag ge en gåva till Ukraina?

UNHCR i Ukraina

Trots riskerna är UNHCR:s fältarbetare på plats:

  • Med förnödenheter som filtar, kläder, el och värme.
  • Leder hjälparbetet för människor som är på flykt.
  • Sätter människor i säkerhet.

Tonvis med mat, filtar och kläder skickas till de drabbade. Människor som är fast i skyddsrum har fått sängar och madrasser.

Tusentals får dagligen hjälp med att hitta en trygg plats där de skyddas från kriget och kan värma sig. Hjälpinsatsen i Ukraina pågår varje dag, varje natt.

Du behövs. 90 procent av de flyende är ensamma kvinnor med sina barn. Varje gåva gör skillnad för sårbara familjer som befinner sig i en livsfarlig situation.

Har du frågor är du välkommen att höra av dig till vår Givarservice. De är är snabba att svara här på chatten!

Insamling till Ukraina!

Just nu samlar UNHCR in pengar till människor som flyr i Ukraina. Du behövs för att hjälpa i det här förödande kriget. Gåvor sker via 90-konto.

Skänk en gåva

Jag vill hjälpa

Företagsgåva

Vi vill hjälpa

Ge varje månad

Bli månadsgivare

Om UNHCR

Just nu tvingar krig och förföljelse i länder som Ukraina, Jemen och Afghanistan miljontals människor att lämna allt bakom sig och göra den farliga resan till säkerhet.

Flyktingkriser splittrar familjer. Barn skiljs från sina föräldrar. De behöver din hjälp.

UNHCR är FN:s flyktingorgan som leder arbetet med att skydda barn och familjer som tvingas fly från sina hem. Ett arbete som aldrig har varit mer omfattande än idag.

UNHCR kämpar för allas mänskliga rättigheter, ger människor på flykt livräddande nödhjälp och en tryggare framtid.

UNHCR:s arbete 70 år

För 70 år sedan, när andra världskriget tog slut, var stora delar av Europas befolkning på flykt. Det var då UNHCR:s arbete tog sin början. Knappast något europeiskt land var förskonat. Hjälpbehoven var enorma – precis som idag.

Sedan dess har UNHCR fått Nobels fredspris två gånger. Hjälparbetet är bara möjligt tack vare starkt stöd från människor som du.