Tack H&M Foundation

Tusen tack H&M Foundation för det enorma samarbetet med UNHCR för att hjälpa människor på flykt. Vinterkläder, tak över huvudet, skolpengar och gåvor räddar liv i akuta kriser.

Katastrofstöd till syriska flyktingar i Turkiet 2019

Tack vare H&M Foundations katastrofstöd på nästan 1 miljon kronor (100 000 USD) får 500 syriska familjer i Turkiet tryggare boenden.

Kriget i Syrien startade 2011 och har tvingat miljontals människor på flykt. Turkiet är det land som har tagit emot flest flyktingar i världen, de flesta från Syrien.

Flera av de tillfälliga boendena där många syriska familjer hittar sin första fristad i tält har blivit överfulla och osäkra. Att flytta en familj är en logistisk utmaning och kostsamt.

Stödet från H&M Foundation gör att trångbodda syriska familjer kan flytta till en plats där de kan bosätta sig, hitta möjligheter till försörjning och börja sina liv på nytt. Donationen ger familjerna trygghet och hopp om ett bättre liv.

”Vi är oerhört glada att H&M Foundation har beslutat att ge en stor gåva till UNHCR. Gåvan kommer att hjälpa nästan 500 syriska familjer i Turkiet. Tack vare stödet kan familjer flytta från uppsamlingsläger till säkrare platser där de kan bygga upp sina liv som slogs sönder när de tvingades fly för sina liv”, säger Åsa Widell, generalsekreterare på Sverige för UNHCR.